Localitatea Albesti (judetul Ialomita) Resedinta: Albesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Albesti, judetul Ialomita

Asezarea civila Durostorum
Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii.
Biserica dracilor Ivanesti
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia.
Cruci de piatra Sapunari
Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Cimitirul afurisit Lehliu
Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
[ Sus ↑ ]
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova. Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova. La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii.
Cismeaua Scorcia Galita. Galita este un sat din comuna Ostrov.
Cismeaua Movila Calaici Faurei. Cismeaua se afla intre Faurei si Padurea Canaraua Fetii, sub versantul din nord-vest al dealul Movila Calaici.
Biserica de lemn Satu Nou. Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea.
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele. Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959.
Cimitirul musulman Cuiugiuc. Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Cismeaua din Cuiugiuc. Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova. Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Crucea de la Harsova Crucea de la Harsova Dealul Belciug. Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Cismelele din Almalau. Almalau (in trecut Almaliul, in limba turca Almali) este un sat din comuna Ostrov.
Cale-Gherghi Izvoarele. Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana.
Cismele din Izvoarele. Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Lacul Bugeac. Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov.
Canaraua Tiganeasca Canaraua Tiganeasca Harsova. Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu.
Cismeluta Ostrov. Cismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa.
Cismeaua Esechioi. Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria.
Cismelele din Coslugea. Coslugea (in limba turca Kozluca) este un sat din comuna Lipnita, localitatea are cel putin trei cismele.
Fosta scoala Harsova. Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.