Localitatea Valea Daljii (judetul Hunedoara) Resedinta: Rau de Mori. Denumire maghiara: Vályadilsi. Denumire germana: Dilsenthal. Alta denumire: Dalsanpatak.
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.