Localitatea Valea Bradului (judetul Hunedoara) Resedinta: Brad. Denumire maghiara: Vályabrád.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea Bradului, judetul Hunedoara

Sfinx Crivina de Sus la 45,83 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 28,71 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 28,53 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 43,64 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 39,41 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 34,75 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Salistioara Salistioara Brad la 16,04 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 28,21 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 35,18 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 43,59 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 27,74 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 47,95 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 35,48 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Treptele romane Ruda-Brad la 6,55 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 28,8 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 20,69 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Biserica de lemn Ghioncani la 39,42 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Gurasada Fun Park la 28,03 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 27,25 km
Corobana Mica
Corobana Mica la 34,9 km
Mina de campie Muntii Trascau la 66,46 km. Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 61,67 km. Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 59,46 km. Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Varful Bohodei Varful Bohodei la 57,64 km. Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Cheile Valisoarei la 63,1 km. Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 62,83 km. Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.