Localitatea Ulies (judetul Hunedoara) Resedinta: Gurasada. Denumire maghiara: Ölyves. Alta denumire: Ullyes.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ulies, judetul Hunedoara

Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 41,95 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Taul fara fund Pesteana la 48,94 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Pod natural pe Cerna la 33,35 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 11,31 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Salistioara Salistioara Brad la 15,54 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 19,45 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Gurasada Fun Park la 1,76 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 45,91 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 41,62 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota. O legenda ne povesteste despre o comoara ascunsa aici, de unde si numele grotei.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 22,78 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 41,37 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Pestera Prabusita Geoagiu la 41,33 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai. Cu ocazia cutremurului din 1977 aproximativ 80 la suta din pestera s-a prabusit, de unde si denumirea actuala a pesterii.
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 40,49 km
Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures. Caramizile zidurilor de odinioara au fost folosite la construirea bisericii actuale din Bulci, azi locul este acoperit de vegetatie.
Pietrele Cohului Pietroasa la 22,83 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Conacul din Talagiu la 36,94 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 47,41 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 33,78 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Castelul Mocioni Bulci la 40,09 km
Castelul Mocioni se afla la marginea satului Bulci, in mijlocul unui parc mare, aproape de malul Muresului. A trait apogeul sau in anii 1930, cand aici locuia Anton Mocioni, maestrul de vanatoare al regelui Carol al II-lea.
Conacul Hollaki Aciuta la 38,81 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 11,23 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Cariera de travertin Geoagiu la 43,78 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin. Una dintre ele a fost transformata in cripta de catre conte in 1876.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 49,53 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Alcatuita dintr-o nava tavanita, din turn pe fatada de vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe ogive, prezinta forme arhitectonice specifice tranzitiei de la romanic la goticul timpuriu.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 49,87 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 36,57 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Sfinx Crivina de Sus la 19,71 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Pestera Cainilor Bacaia la 43,03 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Treptele romane Ruda-Brad la 22,46 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 45,72 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 41,01 km
Corobana Mica
Corobana Mica la 58,21 km
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 53,3 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cetatea feudala Salasu de Sus Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 51,35 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 68,4 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 54,26 km. Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Cetatea Haiducilor Jdioara la 53,92 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 55,33 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 50,39 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.