Localitatea Risca (judetul Hunedoara) Resedinta: Baia de Cris. Denumire maghiara: Riska.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Risca, judetul Hunedoara

Conacul din Talagiu la 20,61 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 35,03 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Treptele romane Ruda-Brad la 14,71 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 45,37 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 36,1 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 37,75 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 34,48 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 44,03 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pestera Cainilor Bacaia la 40,23 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Sfinx Crivina de Sus la 43,63 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 41,63 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Fagul imparatului Muncelu la 46,88 km
Fagul imparatului, Muncelu
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 45,37 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Biserica de lemn Ghioncani la 47,7 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 35,12 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Cariera de travertin Geoagiu la 46,47 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin. Una dintre ele a fost transformata in cripta de catre conte in 1876.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 45,25 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Gurasada Fun Park la 27,22 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 41,86 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 49,82 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 34,88 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
[ Sus ↑ ]
Corobana Mica
Corobana Mica la 32,42 km
Pestera Poarta lui Ionel
Pestera Poarta lui Ionel la 32,51 km
Cetatea Blidaru la 67,6 km. Situl arheologic Costesti-Blidaru
Poiana cu narcise Rovina la 67,22 km. Poiana cu narcise de la Rovina.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 64,97 km. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 61,77 km. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 69,35 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 68,49 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 58,5 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 63,97 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 67,83 km. Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.