Localitatea Rau de Mori (judetul Hunedoara) Resedinta: Rau de Mori. Denumire maghiara: Malomvíz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rau de Mori, judetul Hunedoara

Traseul Ruinelor Vulcan
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Lac Jiet
Taul Jiet, Lacul Popii
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Turnul rotund Crivadia
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Turnul medieval Ruieni Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Podul roman Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Taul Custura Mare Muntii Retezat
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cheile Butii Cheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Taul fara fund Pesteana
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cetatea Banita
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Masa tacerii. Masa tacerii, Targu Jiu
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Gurasada Fun Park. Gurasada Fun Park - Gothatea.
Cetatea Haiducilor Jdioara. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Triunghiul misterios. Triunghiul misterios din padure.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.