Localitatea Petros (judetul Hunedoara) Resedinta: Baru. Denumire maghiara: Petrosz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Petros, judetul Hunedoara

Campusel la 34,19 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 24,23 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 42,65 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 23,87 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 44,97 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 5,61 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 36,52 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 30,55 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Pestera Prabusita Geoagiu la 48,94 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Lacul Portii Muntii Retezat la 28,38 km
Taul Portii
Cetatea Banita la 10,46 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 42,23 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 24,88 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 28,74 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Straja Straja la 18,86 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Pasul Groapa Seaca la 32,52 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 8,05 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Pasul Urdele Muntii Parang la 39,84 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 6,39 km
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 7 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 59,37 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Triunghiul misterios la 65,8 km. Triunghiul misterios din padure.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 63,67 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Gurasada Fun Park la 69,58 km. Gurasada Fun Park - Gothatea.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 57,28 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 65,01 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Cibinburg Cibinburg la 68,02 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 69,3 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 60,58 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 61,99 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 56,45 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 68,79 km. Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 60,61 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Complexul megalitic Muntele Mic la 56,05 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Cariera de travertin Geoagiu la 50,38 km. Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.