Localitatea Ostrovu Mic (judetul Hunedoara) Resedinta: Rau de Mori. Denumire maghiara: Kisosztró. Denumire germana: Rodendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ostrovu Mic, judetul Hunedoara

Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 26 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 19,39 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 28,4 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 23,11 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 48,76 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 38,79 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Valul de pamant de la Bucova la 13,37 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Castrul roman Agnavie Zavoi la 33,88 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 8,67 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 8,8 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Lac Jiet la 46,31 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Cheile Butii Cheile Butii la 25,77 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Cetatea Blidaru la 29,97 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Sfinx Crivina de Sus la 48,88 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Podul roman Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 23,6 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 24,59 km
Pestera Prabusita Geoagiu la 50,62 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 62,45 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 62,41 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Pasul Groapa Seaca la 59,33 km. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Cheile Teregovei Armenis la 55,64 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 53,57 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 52,76 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Pasul Urdele Muntii Parang la 66,29 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 51,74 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 52,42 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Poarta sarutului la 62,51 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.