Localitatea Ohaba-Ponor (judetul Hunedoara) Resedinta: Pui. Denumire maghiara: Ohábaponor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ohaba-Ponor, judetul Hunedoara

Cariera de travertin Geoagiu la 45,03 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 24,41 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 30,87 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 45,2 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Taul dintre Brazi la 23,71 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Turnul rotund Crivadia la 9,03 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Lacul Rades Muntii Retezat la 31,92 km
Taurile Radesului
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 48,93 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Pod natural pe Cerna la 38,23 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cetatea Banita la 15,84 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Grupul de case Rusesti Merisor la 12,02 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Cheile Butii Cheile Butii la 28,24 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Pasul Groapa Seaca la 37,31 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 13,16 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 0,48 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 4,58 km
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 64,36 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Valea Sodomului Sacelu la 57,82 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Padurea colorata Baia de Fier la 65,07 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Maru la 54,24 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 68,68 km. Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 56,97 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 68,21 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 54,99 km. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 55,49 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 67,94 km. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Gurasada Fun Park la 63,23 km. Gurasada Fun Park - Gothatea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.