Localitatea Ocolisu Mic (judetul Hunedoara) Resedinta: Orastioara de Sus. Denumire maghiara: Kisoklos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ocolisu Mic, judetul Hunedoara

Traseul Ruinelor Vulcan la 39,94 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 31,16 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 45,52 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 45,58 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 49,79 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 18,27 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 31,25 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 40,03 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 32,2 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Lac Jiet la 39,48 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Cariera de marmura Bucova la 44,38 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 46,03 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 24,84 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota. O legenda ne povesteste despre o comoara ascunsa aici, de unde si numele grotei.
Taul dintre Brazi la 39,22 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Taul fara fund Pesteana la 31,72 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cetatea feudala Salasu de Sus Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 48,88 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Calnic Calnic la 45,69 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 29,02 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 42,68 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cetatea Banita la 32,29 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine. Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
[ Sus ↑ ]
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 16,04 km
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 20,31 km
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 50,73 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Pietrele Cohului Pietroasa la 56,58 km. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Cindrel la 54,39 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Pasul Urdele Muntii Parang la 58,03 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 57,64 km. Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 62,52 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Campusel la 53,65 km. Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 65,18 km. Piatra Despicata, Rosia Montana.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.