Localitatea Nucsoara (judetul Hunedoara) Resedinta: Salasu de Sus. Denumire maghiara: Nuksora.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nucsoara, judetul Hunedoara

Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 47,45 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Taul dintre Brazi la 9,59 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Lacul Portii Muntii Retezat la 14,11 km
Taul Portii
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 45,11 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 2,16 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 24,65 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 27,41 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 20,95 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Cariera de marmura Bucova la 19,06 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Lacul Zervesti la 49,16 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 49,35 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Turnul rotund Crivadia la 22,61 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Grupul de case Rusesti Merisor la 25,31 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 18,49 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 20,46 km
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 58,83 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 55,45 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 64,1 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 57,84 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Triunghiul misterios la 53,87 km. Triunghiul misterios din padure.
Sfinx Crivina de Sus la 55,63 km. Sfinxul de la Crivina de Sus
Castrul roman Teregova la 59,23 km. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 54,19 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Piatra Buha Sacelu la 64,45 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Pestera Prabusita Geoagiu la 51,72 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.