Localitatea Meria (judetul Hunedoara) Resedinta: Lunca Cernii de Jos. Denumire maghiara: Kékesfalva.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Meria, judetul Hunedoara

Pietrele Cohului Pietroasa la 24,3 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Maru la 25 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Varful Papusa Varful Papusa la 38,66 km
Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Pod natural pe Cerna la 4,67 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 41,49 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 25,85 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 36,96 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Taul fara fund Pesteana la 18,53 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 29,26 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 43,49 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 31,4 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 33,44 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati.
Gurasada Fun Park la 32,7 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 22,97 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 43,83 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 20,7 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Salistioara Salistioara Brad la 40,97 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Cetatea Blidaru la 41,15 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Cetatea Colt Cetatea Colt la 27,6 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.
Cariera de marmura Bucova la 21,68 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
[ Sus ↑ ]
Pestera Cainilor Bacaia. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Treptele romane Ruda-Brad. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Podul natural Banita Podul natural Banita. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Pasul Porta Orientalis Domasnea. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Tumulul Gramurada de la Jupani. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli. Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Ruinele fostei scoli din Merisor. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Pestera Bolii Pestera Bolii. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Castrul roman Teregova. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Padureni - Atractii turistice Bucova Localitati apropiate: Lunca Cernii de Jos la 2,75 km, Fantana la 3,43 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.