Localitatea Livadia (judetul Hunedoara) Resedinta: Baru. Denumire maghiara: Mezőlivádia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Livadia, judetul Hunedoara

Pasul Urdele Muntii Parang la 44,39 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 41,07 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Cetatea Blidaru la 19,41 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Taul dintre Brazi la 20,98 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 47,58 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Grupul de case Rusesti Merisor la 10,14 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Varful Papusa Varful Papusa la 22,36 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 48,24 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 4,68 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Lacul Gales Muntii Retezat la 21,05 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 15,86 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 29,89 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Turnul rotund Crivadia la 7,06 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Pestera Prabusita Geoagiu la 47,08 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 22,13 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 4,04 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 8,32 km
Poarta sarutului la 51,73 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 60,04 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Valea Sodomului Sacelu la 55,28 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Pestera Iedului Baia de Fier la 59,21 km. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Piatra Buha Sacelu la 54,2 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 68,01 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 53,66 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Complexul megalitic Muntele Mic la 52,44 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 52,69 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 69,87 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Maru la 53,21 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.