Localitatea Iscroni (judetul Hunedoara) Resedinta: Aninoasa. Denumire maghiara: Alsóbarbatyeniszkrony.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Iscroni, judetul Hunedoara

Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 38,12 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 14,73 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 31,41 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 21,5 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Lacul Gales Muntii Retezat la 33,78 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 10,9 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 36,74 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Poarta sarutului la 38,08 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 32,13 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 46,39 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 35,73 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 13,71 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 37,42 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 9,82 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
[ Sus ↑ ]
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 8,4 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 8,6 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 61,68 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 69,95 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 67,96 km. Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 62,41 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 64,83 km. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 63,21 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 63,44 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 66,45 km. Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.