Localitatea Geoagiu (judetul Hunedoara) Resedinta: Geoagiu. Denumire maghiara: Algyógy. Denumire germana: Gergesdorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Geoagiu, judetul Hunedoara

Varful Mamut Varful Mamut la 29,58 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Calnic Calnic la 35,64 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 49,15 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 26,87 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 23,9 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 42,35 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 3,48 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 34 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 21,76 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Gurasada Fun Park la 46,44 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 44,3 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 18,69 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Pod natural pe Cerna la 48,38 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 41,11 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 27,48 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 30,96 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare.
Salistioara Salistioara Brad la 31,63 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 42,36 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 42,33 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 27,35 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 3,7 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota. O legenda ne povesteste despre o comoara ascunsa aici, de unde si numele grotei.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 36,35 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 41,19 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 32,99 km
Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Cetatea Blidaru la 28,23 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 28,64 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 13,78 km
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 31,02 km
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 66,3 km. Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Cindrel la 60,12 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Straja Straja la 67,5 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Sfinx Crivina de Sus la 60,28 km. Sfinxul de la Crivina de Sus
Lacul Portii Muntii Retezat la 67,5 km. Taul Portii
Pestera Bolii Pestera Bolii la 52,61 km. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 67,57 km. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 62,73 km. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.