Localitatea Dalja Mica (judetul Hunedoara) Resedinta: Petrosani. Denumire maghiara: Kisdilzsa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dalja Mica, judetul Hunedoara

Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 33,57 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Cetatea Blidaru la 32,94 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 16,37 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 33,96 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 23,6 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 33,4 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Cetatea Banita la 6,25 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Straja Straja la 13,43 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 9,88 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 14,39 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Piatra Buha Sacelu la 36,6 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Parangul Mare Parangul Mare la 15,97 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 33,74 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Masa tacerii la 41,22 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Pestera Iedului Baia de Fier la 39,03 km
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
[ Sus ↑ ]
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 6,23 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 6,25 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Calnic Calnic la 58,74 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 62,59 km. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 59,64 km. In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 66,19 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Rosen Garten Rosen Garten la 63,16 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 60,27 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 67,36 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Pestera Cainilor Bacaia la 69,92 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 64,41 km. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.