Localitatea Crivadia (judetul Hunedoara) Resedinta: Banita. Denumire maghiara: Krivádia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Crivadia, judetul Hunedoara

Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 45,38 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 27,95 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 9,91 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Transalpina Transalpina la 37,72 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 28,43 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Cariera de marmura Bucova la 41,34 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 22,4 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 8,35 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 39,23 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Lac Jiet la 17,6 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Cetatea Blidaru la 22,79 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 26,01 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Piatra Buha Sacelu la 48,16 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 20,36 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 25,93 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
[ Sus ↑ ]
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 4,85 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 8,35 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 67,33 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 65,03 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 52,43 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Pestera Prabusita Geoagiu la 50,52 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 64,63 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Complexul megalitic Muntele Mic la 57,38 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 64,37 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 52,26 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 69,36 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 64,36 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 63,5 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Pestera Iedului Baia de Fier la 52,55 km. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 53,01 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Cetatea Scurta Orlat la 66,35 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.