Localitatea Cimpa (judetul Hunedoara) Resedinta: Petrila. Denumire maghiara: Csimpa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cimpa, judetul Hunedoara

Campusel la 49,63 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 22,72 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 18,2 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 13,32 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Pasul Urdele Muntii Parang la 21,03 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Cheile Butii Cheile Butii la 40,56 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 41,56 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Varful Papusa Varful Papusa la 43,04 km
Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 45,55 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 23,27 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 35,82 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
[ Sus ↑ ]
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 9,72 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 10,33 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 68,09 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 66,8 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Lacul Rades Muntii Retezat la 50,62 km. Taurile Radesului
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 50,08 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 64,1 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 68,53 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 60,25 km. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 57,49 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 57,8 km. In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Lacul Randunica la 66,88 km. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 64,03 km. Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Valul de pamant de la Bucova la 60,23 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Balta cu namol Ocna Sibiului la 66,86 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 50,06 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 66,74 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.