Localitatea Campu lui Neag (judetul Hunedoara) Resedinta: Uricani. Denumire maghiara: Nyakmező. Alta denumire: Kimpulunyág.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Campu lui Neag, judetul Hunedoara

Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 26,79 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 38,14 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 29,39 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Lacul Gales Muntii Retezat la 13,78 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Poarta sarutului la 34,4 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Cariera de marmura Bucova la 33,83 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Triunghiul misterios la 44,38 km
Triunghiul misterios din padure.
Pasul Groapa Seaca la 44,7 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Valea Sodomului Sacelu la 46,21 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Varful Papusa Varful Papusa la 12,85 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 35,28 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Parangul Mare Parangul Mare la 39,29 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 45,02 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 43,02 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Valul de pamant de la Bucova la 36,52 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Lac Jiet la 32,68 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 29,32 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
[ Sus ↑ ]
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 11,37 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 11,46 km
Tunelul Ad Orientem Teregova la 62,34 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 66,09 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 50,26 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 55 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 61,49 km. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Padurea colorata Baia de Fier la 59,83 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 56,02 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.