Localitatea Bacaia (judetul Hunedoara) Resedinta: Geoagiu. Denumire maghiara: Bakonya.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bacaia, judetul Hunedoara

Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 18,4 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 16 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 31,53 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Treptele romane Ruda-Brad la 27,18 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Cetatea Blidaru la 38,75 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Gurasada Fun Park la 44,98 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 32,17 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 30,56 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 11,78 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 10,42 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 37,78 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 49,74 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Salistioara Salistioara Brad la 28,29 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 12,21 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 8,58 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 17,22 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Cariera de travertin Geoagiu la 9,45 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 31,56 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 25,84 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 10,44 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 3,17 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 32,05 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Calnic Calnic la 39,83 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 32,23 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 17,83 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 16,97 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Fagul imparatului Muncelu la 40,48 km
Fagul imparatului, Muncelu
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 49,27 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Pestera Cainilor Bacaia la 0,64 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 25,98 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 3,65 km
Piatra Craivii (Piatra Craivei, Piatra Caprei, Apulon) - Craiva, Muntii Trascau
Piatra Craivii (Piatra Craivei, Piatra Caprei, Apulon) - Craiva, Muntii Trascau la 32,07 km
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 60,4 km. Cucurbata Mare
Gura Raului Gura Raului la 67,2 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 54,56 km. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 69,4 km. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Conacul din Talagiu la 61,44 km. Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal.
Grupul de case Rusesti Merisor la 63,77 km. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Cetatea Scurta Orlat la 65,62 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.