Localitatea Ulcani (judetul Harghita) Resedinta: Dealu. Denumire maghiara: Ülke.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ulcani, judetul Harghita

Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita
Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Cioboteni Cioboteni
Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Cariera Suseni Cariera Suseni
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Borsaros Borsaros
Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului
Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel
In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata
Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Gradinita Gradinita Ocland
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului
Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras
Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti
Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu
Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc
Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci
Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul
Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Lacurile de langa Varghis Lacurile de langa Varghis
Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Inima fagului Inima fagului Ozunca-Bai
Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Gara Mica Gara Mica Sovata
Blocul de beton - Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Foto lamuritoare - Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Clopotnita Strada Stejarului Gheorgheni
Clopotnita Strada Stejarului, Gheorgheni
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Mlastina Budos Santimbru-Bai
Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata
Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Varful Amiaza Varful Amiaza
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
[ Sus ↑ ]
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Biertan Biertan. Gasita - Am gasit cutia.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad. In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Casa Prieteniei Casa Prieteniei Zagar. Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului. Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Varful Vitos Varful Vitos. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.