Localitatea Toplita (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Maroshévíz. Denumire germana: Töplitz. Alta denumire: Gyergyó-Toplica.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Toplita, judetul Harghita

Gradina Csiky Gheorgheni la 29,45 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 35,7 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 33,01 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 35,53 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Poiana cu narcise Gurghiu la 41,18 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 44,51 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 40,55 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 19,05 km
Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 48,55 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 23,27 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Piatra Laptariei Bilbor la 21,3 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Barajul Rastolita la 26,77 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 18,24 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 38,63 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 46,22 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 35,72 km
Izvorul geografic al Oltului
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 27,89 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 31,38 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 17,53 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Liceul Salamon Erno la 29,31 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 46,61 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 24,91 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 49,87 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 17,68 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 30,98 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 29,32 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 42,22 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 0,74 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita la 3,94 km
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 58,75 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 64,52 km. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 62,24 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 69,14 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Valea Iavardi Valea Iavardi la 52,47 km. Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 64,61 km. Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Baile Barzava Baile Barzava la 67,35 km. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 64,75 km. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 60,38 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Fiasteto Fiasteto la 51,47 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Succes Succes Siculeni la 63,13 km. In sfarsit, am reusit.
Baile Dugas Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. O geocutie bine ascunsa - Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 64,64 km. Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 68,97 km. Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.