Localitatea Secu (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Székpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Secu, judetul Harghita

Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 35,8 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 21,66 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica. De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 16,9 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana. Ideea construirii capelei a aparut in 2003, dupa slujba de sarbatorire a zilei Sfantului Gellert.
Fagul Inalt Gheorgheni la 31,53 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 36,24 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului. Paraul Bicajel este afluent pe dreapta al raului Bicaz in cadrul sectorului de chei al acestuia din urma.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 20,59 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 27,14 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Poate fi atins dinspre Lunca Bradului, Gura Haitii, sau Toplita.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 18,14 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler. Langa izvorul amenajat se afla Casa Sfantul Ioachim si Capela Ana.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 31,18 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 42,88 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 36,07 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita la 13,06 km
Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 34,7 km
Izvorul geografic al Oltului
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 30,76 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 43,85 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. Putem ajunge aici pornind de la Pasul Liban, urmand marcajul banda albastra, pana la poiana dintre Stanca Tiganilor si Stanca Minunata.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 34,81 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa). Odinioara au fost organizate aici campionate nationale, chiar si concursuri internationale.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 20,14 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau. Pe Drumul mare care duce spre Tulghes (numit astfel din 1876), astazi strada Nicolae Balcescu, la numarul 114.
Varful Zespezel la 25,86 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine. Intr-un mediu anticiclonic exista o priveliste extraordinara spre valea Muresului si spre MuntiiCalimani.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 28,65 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Varful Bistriciorul la 36,04 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Piatra Laptariei Bilbor la 9,44 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul. La sud-vest de varful aflat la o altitudine de 1450 m, gasim o stanca cu dinti ascutite, denumita (probabil mai recent) Stanca lui Codrean.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 33,73 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Curmatura Tihu la 31,8 km
Curmatura Tihului
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 42,06 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 31,22 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919). Astazi se numeste strada Doua poduri, deoarece aici erau doua poduri de lemn, unul langa altul.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 33,43 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 31,42 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice. Dateaza din secolul al XIX-lea.
[ Sus ↑ ]
Borsec
Borsec la 6,44 km
Borsec este una dintre cele mai frumoase statiuni balneare situate in Carpatii Orientali. Aceasta este formata din doua parti: Borsecul de Jos, si Borsecul de Sus, care este statiunea propriu-zisa.
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec la 6,88 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Conacul Cserei Conacul Cserei Racu la 63,45 km. Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141. Conacul si poarta de piatra de la intrare sunt declarate monument istoric, conform registrului monumentelor istorice din judetul Harghita, HR-II-m-B-12937.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 61,89 km. Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Lacul Verde Lacul Verde Sovata la 52,31 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Alee terapeutica Sovata la 52,22 km. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 67,99 km. Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 55,65 km. S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. In centrul Praidului, pe strada ANL nr 3, aproape de sediul de politie, respectiv blocurile ANL, gasim o casuta rasturnata, cu dimensiune de 8x5 metri.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 60,49 km. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Fiasteto Fiasteto la 62,24 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 57,99 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 51,04 km. Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic. Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 69,92 km. Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 64,03 km. Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Burgberg Batos la 61,47 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 58,15 km. Saua Diecilor - Saua Diecilor
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Valea Leurzii - Obiective turistice Vadu Stanchii Localitati apropiate: Borsec la 6,49 km, Rachitis la 6,67 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.