Localitatea Recea (judetul Harghita) Resedinta: Tulghes. Denumire maghiara: Récefalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Recea, judetul Harghita

Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 48,13 km
Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Valea Garbea Valea Garbea la 42,83 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 43,26 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Fagul Inalt Gheorgheni la 19,78 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Padurea de Argint Varatec la 49,94 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra la 46,52 km
Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 23,06 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 45,55 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 25,01 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 10,71 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Viaductul Caracau Viaductul Caracau Livez-Ciuc la 43,24 km
Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 43,12 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 34,73 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 47,93 km
Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 19,87 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti la 37,62 km
Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 39,14 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Codrii de arama Agapia la 49,54 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 42,44 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 14,42 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 39,42 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 19,04 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 42,65 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Liceul Salamon Erno la 22 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 15,04 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 21,48 km
In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 41,4 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 39,72 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 31,08 km
Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Baile Dugas Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. O geocutie bine ascunsa - Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 39,66 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 46,85 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 48,51 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 39,79 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 48,4 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
[ Sus ↑ ]
Pestera Tosorog
Pestera Tosorog la 8,17 km
Avenul Licas - Muntii Hasmas
Avenul Licas - Muntii Hasmas la 9,83 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere de pasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675 m. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 60,58 km. Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 64,03 km. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 50,45 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 58,7 km. Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 59,27 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 64,84 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Piatra Moritz Piatra Moritz Corund la 61,17 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Padurea Corhanei Dobreni la 52,47 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 55,78 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 56,45 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 69,41 km. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 51,22 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 64,42 km. Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 64,45 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 52,7 km. Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Parcul de aventura Balu Parcul de aventura Balu Harghita Bai la 58,34 km. Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme. Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. A fost foarte fain - Am gasit cutia. La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.