Localitatea Potiond (judetul Harghita) Resedinta: Ciucsangeorgiu. Denumire maghiara: Pottyond.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Potiond, judetul Harghita

Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 31,21 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 12,92 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 7,96 km
Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 26,05 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 12,27 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Dealul Dracoaia Dealul Dracoaia la 47,85 km
Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Multumiri pentru semnalizarea erorilor - Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 11,06 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 42,54 km
Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 28,92 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Baile Apor Baile Apor la 27,57 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 18,78 km
Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 23,92 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 42,97 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 12,39 km
Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Monumentul Eroilor Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 49,96 km
Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 12,45 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 19,39 km
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 37,89 km
Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Varful Nemira Mica Varful Nemira Mica la 32,2 km
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira. Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 12,9 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 48,19 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 32,45 km
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 36,76 km
Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Dealul Tortoma la 35,54 km
Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Gradina Csiky Gheorgheni la 48,37 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 28,6 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 30,46 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 32,2 km
Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 29,02 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 18,13 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 45,02 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 11,71 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 15,54 km
Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 38,43 km
Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 12,76 km
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 11,77 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 27,36 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
[ Sus ↑ ]
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului la 9,68 km
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 9,8 km
Lacul Padureni Lacul Padureni la 52,51 km. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 68,06 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 54,44 km. Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 63,96 km. Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Fantana alba Fantana alba la 64,08 km. In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 66,92 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Planul inclinat Planul inclinat la 63,62 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 52,33 km. Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 52,6 km. Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 53,92 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 62,14 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Manastirea Caraclau Manastirea Caraclau Barsanesti la 59,95 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, comuna Barsanesti.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 59,84 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 51,45 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.