Localitatea Poiana Tarnavei (judetul Harghita) Resedinta: Zetea. Denumire maghiara: Küküllőmező.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Tarnavei, judetul Harghita

Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 13,57 km
Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 24,62 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 28,38 km
Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 40,82 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 33,22 km
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 24,8 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 31,7 km
Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 44,15 km
Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 37,95 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 27,64 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 3,49 km
Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 23,27 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 17,88 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 19,89 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 33,67 km
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 31,71 km
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 18,52 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 49,82 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 17,69 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Lacul Spalatorul de pietre Lacul Spalatorul de pietre Racu la 27,34 km
Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica. Lacul Racu - In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 38,7 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 37,15 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 38,41 km
Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 47,35 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 34,08 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 33,24 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 32,29 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 28,11 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 47,96 km
Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 31 km
Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Pasul Liban Pasul Liban la 12,71 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 28,2 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau la 41,05 km
Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Baile Homorod Baile Homorod la 17,63 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 49,66 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 37,94 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 23,25 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
[ Sus ↑ ]
Cascada Csorgoko - Muntii Harghita
Cascada Csorgoko - Muntii Harghita la 5,02 km
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiu
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiu la 11,79 km
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Hipodrom Hipodrom la 67,65 km. Hipodrom Targu Mures
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 66,47 km. Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Copacul lui Tarzan Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana la 55,1 km. Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana. Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Liceul Joseph Haltrich Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 58,11 km. Scoala din Deal a fost construita in anul 1792.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 57,9 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 55,18 km. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 57,98 km. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 55,78 km. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 57,81 km. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 53,04 km. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 57,18 km. Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Statuia Arcasul Statuia Arcasul Targu Mures la 65,24 km. Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.