Localitatea Medisoru Mic (judetul Harghita) Resedinta: Avramesti. Denumire maghiara: Kismedesér.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Medisoru Mic, judetul Harghita

Movilele asezate in ordine Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa. Aceste movile spectaculoase sunt asezate in ordine, aproximativ in forma de L.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures la 40,95 km
Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica Targu Mures la 41,35 km
Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. Initial a adapostit sediul Centralei Cooperativelor de Consum Hangya, cooperative care au aparut incepand cu anul 1898.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 34,41 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 13,56 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 27,18 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 27,14 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 27,27 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8. MS-II-m-A-15983.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 13,28 km
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 21,45 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 40,05 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 10,23 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. In anul 1640 biserica este luata de reformati, dar mai apoi le revine tot unitarienilor.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 42,28 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 23,81 km
Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului. A fost construita in secolul al XIV-lea, iar copotnita din lemn acoperita cu sindrila a fost construita in 1669.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 30,52 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 16,48 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 40,98 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868). In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 38,67 km
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 44,22 km
Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 24,57 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 24,81 km
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14. A inlocuit-o, in prima parte a secolului al XVIII-lea, inainte de 1751, pe cea strabuna.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 44,13 km
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 40,72 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 43,7 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Pasul Vlahita Pasul Vlahita la 45,86 km
Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia. Este soseaua care desparte Harghita Centrala de Harghita de Sus, pe care traverseaza drumul national ce asigura legatura intre cele doua regiuni, ale Odorheiului si a Ciucului.
Via ferrata Soim Calator Via ferrata Soim Calator Surducul Varghisului la 41,97 km
Catarand aici, umblam in tinutul soimilor, si putem admira privelistea si flora peretilor de stanca. Dar sa pastram linistea si curatenia, pentru ca viata soimilor sa fie netulburata.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 21,41 km
In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi. Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 39,89 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa. Deasupra satului, pe varful dealului, gasim cetatea taraneasca, construita in secolul al XIV-lea, avand rol de aparare.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 27,29 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 34,33 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Statuia Arcasul Statuia Arcasul Targu Mures la 40,89 km
Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 39,88 km
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 45,53 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 27,41 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 27,23 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 25,14 km
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Hipodrom Hipodrom la 42,94 km
Hipodrom Targu Mures
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 45,54 km
Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures. Complexul este situat pe o colina, la marginea padurii.
[ Sus ↑ ]
Lacul Rák - Porumbenii Mari
Lacul Rák - Porumbenii Mari la 12,45 km
Lacul Rák (Rac) este situat la 2 km nord de Porumbenii Mari, la altitudinea de 600 m. Circumferinta lacului este de 800 m, lungimea 250 m, latimea 150 m, adancimea este de maximum 7 m, iar suprafata lacului este de 28000 m2, 10 ha cu terenurile aferente.
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura - Corund la 14,46 km
Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte. In mijlocul blocului de conglomerat putem vedea o gaura circulara, chiar o forma de inima.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 67,7 km. Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 66,5 km. Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 57,37 km. Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 60,96 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Liceul Salamon Erno la 56,22 km. Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 51,35 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Ulita copilariei Toplita la 64,61 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 60,21 km. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 58,64 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Izvorul Baile Jigodin Izvorul Baile Jigodin la 58,73 km. Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 55,26 km. Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 67,27 km. Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 53,6 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.