Localitatea Locodeni (judetul Harghita) Resedinta: Martinis. Denumire maghiara: Lókod.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Locodeni, judetul Harghita

Muzeul palariilor de paie Criseni la 35,5 km
Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 43,15 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 46,1 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 43,54 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 48,15 km
Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Muzeul din Sura Torba la 49,66 km
Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 5,97 km
Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 46,21 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Cozmeni Cozmeni la 44,77 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 49,81 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Cioboteni Cioboteni la 39,87 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 40,49 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 30,93 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 44,09 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 25,08 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 40,97 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 37,33 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 32,18 km
Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 44,88 km
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 49,34 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 40,36 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 25,95 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 44,69 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 40,62 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 31,61 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Casa Breslelor Sighisoara la 43,4 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 48,17 km
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 45,24 km
Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 35,8 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Campul cu mesteceni Tusnad la 42,33 km
Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 16,16 km
Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 7,15 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Trambulina Polonita la 12,54 km
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 40,68 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
[ Sus ↑ ]
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 6 km
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc la 8,79 km
Pasul Ghimes Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 61,43 km. Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica Targu Mures la 69,62 km. Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 59,6 km. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Pestera Sugau Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 54,75 km. Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni la 65,26 km. La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 58,11 km. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 64,42 km. Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 67,76 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Gradina botanica Gradina botanica Targu Mures la 68,82 km. Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 56,31 km. Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 69,92 km. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 53,82 km. Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 53,54 km. Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.