Localitatea Liban (judetul Harghita) Resedinta: Suseni. Denumire maghiara: Libán. Alta denumire: Gyergyólibántelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Liban, judetul Harghita

Mofeta Mofeta Borsec la 47,66 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 36,94 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 29,17 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 28,22 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 28,83 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Borsaros Borsaros la 36,11 km
Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 47,7 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 32,54 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 33,88 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 20,71 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa la 28,2 km
La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 34,51 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 42,45 km
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 30,79 km
Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 16,07 km
Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 48,91 km
Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 42,49 km
Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 34,77 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Baile Homorod Baile Homorod la 21,12 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 30,47 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 30,15 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Varful Vitos Varful Vitos la 39,87 km
Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 39,63 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 30,25 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid la 29,6 km
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 29,22 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Valea Garbea Valea Garbea la 32,46 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 30,88 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 46,18 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 40,94 km
Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 17,53 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 31,32 km
Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 47,45 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 40,13 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 17,95 km
Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Cioboteni Cioboteni la 30,66 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 39,07 km
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Baile Dugas Baile Dugas Danesti la 18,57 km
Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. O geocutie bine ascunsa - Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
[ Sus ↑ ]
Piatra Admiratiei - Muntii Gurghiu
Piatra Admiratiei - Muntii Gurghiu la 6,25 km
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiu
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiu la 7,31 km
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 60,37 km. Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 58,57 km. Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau la 68,92 km. Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 58,73 km. Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Turnul de observatie Corunca Turnul de observatie Corunca la 68,28 km. Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 51,32 km. Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 68,23 km. Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 50,55 km. Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 52,35 km. Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 50,06 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 51,91 km. Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 59,9 km. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 65,07 km. Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 51,63 km. In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 62,72 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 64,88 km. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.