Localitatea Hoghia (judetul Harghita) Resedinta: Feliceni. Denumire maghiara: Hodgya.
Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 48,92 kmIzvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Apa minerala are o temperatura de 12 C.
Biserica reformata din Talisoara la 32,81 kmBiserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 13,94 kmCetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Pavilioane Time Box Calugareni la 47,82 kmPavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
Scara acoperita Sighisoara la 36,25 kmScara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 19,61 kmTurnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene. Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel.
Hotel Sighisoara la 36,08 kmCladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Biserica din Deal Sighisoara la 36,23 kmBiserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 39,78 kmPutini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare. Lacul Nimanui se gaseste la vest de oras, si este locul preferat al pescarilor din localitate.
Biserica catolica Cetatuia la 49,22 kmSatul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii. In 1992 avea 992 locuitori.
Salcia Miercurea Ciuc la 43,11 kmIn Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Lacul Ciucas Baile Tusnad la 49,03 kmLacul Ciucas din mijlocul statiunii Baile Tusnad a fost creat in scopuri turistice, folosindu-se de apa raului Olt. In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile. Astazi langa lacul Ciucas gasim restaurantul Stanca Soimilor, care dispune pe langa restaurant si de o terasa amenajata intr-un cadru natural si un octogon intr-un cadru deosebit, in mijlocul lacului.
Viscri la 28,49 kmBiserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 36,02 kmCasa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Sancraieni la 45,67 kmSancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.

Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
Casa Jakody Sighisoara la 36,12 kmCasa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Cimitirul Jimbor la 21,91 kmCimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Omul de piatra Comana de Sus la 44,26 kmOmul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Primaria Sighisoara la 35,93 kmDenumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Mlastina Benes Vrabia la 49,82 kmMlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Un fel de cetate Porumbenii Mari la 8,52 kmLanga Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate. Din aceasta cauza este doar un fel de cetate pe malul paraului Taietura, fortareata initiala a fost o cetate din pamant prevazuta cu palisada.
Cariera Suseni la 43,1 kmIn Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca. 6,5 milioane de ani, in urma eruptiei vulcanului Ciumani - Fierastraie, unul din vulcanii importanti din Muntii Gurghiului.
Terenul Morii Jigodin la 43,18 kmFortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Dealul Melcului Corund la 23,71 kmDealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980.
Stanca Soimilor Baile Tusnad la 48,3 kmPornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima. Drumul trece peste calea ferata, atentie mare, trecerea este exact intr-o curba, apoi trecem podul Oltului.
Belvedere cu cruce Hetiur la 39,99 kmLa vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit. Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade.
Apold la 37,84 kmBiserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios.
Casa fluturilor tropicali Praid la 31,25 kmCasa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice.
Agnita la 59,55 km. Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 57,05 km. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.

Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei. Din oras se ajunge la strand pe poteci turistice cu plecare din zona Maial (triunghi galben), dar si pe un drum asflatat de 1 km ce se desprinde din DN 1 (Brasov-Sibiu) cu 500 m mai sus de intersectia spre Dumbravita (3 km de Codlea).
Fantana intelepciunii Remetea la 58,53 km. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei. A fost inaugurata in anul 2019, cu ocazia zilelor comunei Remetea.
Ceasul solar hiperbolic la 59,12 km. Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 60,09 km. Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Lavanda Erika Murgesti la 51,29 km. Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 66,79 km. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Viaductul Caracau Livez-Ciuc la 54,59 km. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Monumentul celor doi Bolyai la 60,01 km. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Varful Trei Pietre la 61,05 km. Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia. Distanta de parcurs: 18 km, lungimea traseului: 5-6 ore, diferenta de nivel: 700 m.
Pictura murala Targu Mures la 58,6 km. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.