Localitatea Fitod (judetul Harghita) Resedinta: Leliceni. Denumire maghiara: Fitód.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fitod, judetul Harghita

Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 48,44 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Este o biserica gotica din secolul al XV, pe care localnicii o cunosc sub denumirea de Capela.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 33 km
Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Sancraieni Sancraieni la 5,44 km
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 30,06 km
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Parcul de aventura Balu Parcul de aventura Balu Harghita Bai la 15,98 km
Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme. A fost foarte fain - Am gasit cutia. La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park.  Jocurile sunt accesibile atat pentru copii cat ºi pentru adulþi.
Dealul Tortoma la 30,3 km
Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 9,42 km
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 45,72 km
Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Viaductul feroviar Caracau Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc la 18,75 km
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 45,46 km
Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895. Pana in 1944 in aceasta cladire s-au desfasurat activitati hoteliere si de restaurant.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 28,28 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare. Versantii, constant inalti ai vaii Band, pierd brusc din inaltime in dreptul catunului.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 41,51 km
Izvorul geografic al Oltului
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 41,84 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12). Suseni, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 47,21 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 45,47 km
Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.
Gorun sub Murgul Mare Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 30,75 km
Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 44,33 km
In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice. Clopotnita aflata la intersectia strazilor Clopotnitei si Stejarului dateaza din secolul al XIX-lea.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 26,96 km
Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 26,36 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad. Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 17,29 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 43,82 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. Trecem pe langa o cabana forestiera, traversam raul de 2 ori, si dupa 2 km, ne intampina cheile Dofteanei, sapate in stanca.
Groapa cu gaze pucioase Groapa cu gaze pucioase Santimbru-Bai la 11,57 km
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 46,36 km
Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 33,13 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 4,43 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat. Podul pasaj feroviar, complet renovat, a fost inaugurat pe 22 decembrie 2023, dupa o reconstructie care a durat 19 luni.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 40,86 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Pasul Liban Pasul Liban la 33,86 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 14,92 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 36,24 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Toaleta publica automata Toaleta publica automata Miercurea Ciuc la 3,5 km
Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta. Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 43 km
Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 23 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 18,59 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin la 6,47 km
Cetatea Harom a fost construita in jurul inceputului secolului al XII-lea, si a facut parte din sistemul de fortificatii care proteja Transilvania dinspre est. Se afla la sud de Miercurea Ciuc, la est de varful Harom, care are o altitudine de 1079 m, in apropierea limitelor sud-vestice ale Bailor Jigodin.
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 10,27 km
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 58,81 km. Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 56,97 km. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 69,99 km. Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 59,9 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 65,08 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 57,9 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 60,33 km. Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 62,52 km. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 60,27 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 63,45 km. Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 60,37 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 69,88 km. Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 64,7 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.