Localitatea Desag (judetul Harghita) Resedinta: Zetea. Denumire maghiara: Deság. Alta denumire: Desághátja.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Desag, judetul Harghita

Cariera Suseni Cariera Suseni la 19,65 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 48,99 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 13,59 km
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 35,8 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 28,44 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Necropola tumulara Necropola tumulara Dealul Pietros la 31,35 km
Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 47,61 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Casa Elvetianului Casa Elvetianului Magherani la 45,31 km
Pe strada principala din Magherani, la numarul 289, atrag atentia o casa de locuit deosebita si terenul aferent.
Biserica catolica Sfantul Emeric Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 35,54 km
Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 49,34 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Muntele Mihai Muntele Mihai la 8,31 km
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 24,38 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Izvorul de apa minerala Izvorul de apa minerala Cetatuia la 40,18 km
Izvorul de apa minerala din Cetatuia
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 29,02 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 14,83 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 34,34 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 48,66 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului la 32,55 km
Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 35,58 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 14,44 km
Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 17,54 km
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 39,45 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Eremitu Eremitu la 47,54 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 36,47 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 29,57 km
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 49,14 km
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 44,24 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 41,55 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 15,76 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 35,91 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 38,62 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 43,82 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 20,62 km
Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
La mestecanis Borzont la 27,24 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
[ Sus ↑ ]
Tura cu bicicleta - Harghita Madaras
Tura cu bicicleta - Harghita Madaras la 8,97 km
Harghita Madaras
Harghita Madaras la 8,97 km
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 57,31 km. Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 58,46 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Statuia Arcasul Statuia Arcasul Targu Mures la 69,3 km. Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 59,26 km. In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica la 69,97 km. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 68,37 km. Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 57,37 km. In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 68,18 km. Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 63,51 km. Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 69,21 km. Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 57,5 km. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 66,8 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Casa Kolping Casa Kolping Sighisoara la 57,32 km. Casa Kolping.
Manastirea Prodromita Manastirea Prodromita Palanca la 52,28 km. Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 53,8 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 50,81 km. Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.