Localitatea Danesti (judetul Harghita) Resedinta: Danesti. Denumire maghiara: Csíkdánfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Danesti, judetul Harghita

Valea Iavardi Valea Iavardi la 17,74 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 28,25 km
Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant (cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca). Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 44,9 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 44,77 km
Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 16 km
In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 19,33 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 48,79 km
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 49,08 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 25,09 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 28,95 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 27,72 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 34,99 km
Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 16,07 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 21,03 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Pasul Liban Pasul Liban la 17,03 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 7,81 km
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Sancraieni Sancraieni la 24,34 km
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 48,5 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Izvorul Doisprezece Izvorul Doisprezece Bucin la 40,04 km
Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Ascunzis drive-in - Oricat de mult m-am straduit, am ajuns la izvor inainte de lasarea intunericului, dar, in timpul iernii, zilele sunt scurte.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 41,09 km
Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 39,87 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 47,2 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 37,52 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 24,45 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 41,57 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
La mestecanis Borzont la 32,94 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 41,26 km
Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 42,5 km
Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 43,39 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Avenul Licas Avenul Licas la 32,86 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 17,33 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 20,02 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 41,07 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
[ Sus ↑ ]
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita la 9,07 km
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita la 11,48 km
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 50,8 km. Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 53,4 km. Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 62,92 km. Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 54,03 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 65,43 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 67,34 km. Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 59,73 km. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 60,84 km. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 65,81 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Varful de la Sipotul lui Motoc Varful de la Sipotul lui Motoc la 62,51 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 61,45 km. Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 50,24 km. Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 64,53 km. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Fantana alba Fantana alba la 69,91 km. In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 56,51 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.