Localitatea Craciunel (judetul Harghita) Resedinta: Ocland. Denumire maghiara: Homoródkarácsonyfalva. Denumire germana: Krötschendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Craciunel, judetul Harghita

Muzeul palariilor de paie Criseni la 44,02 km
Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 36,4 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 47,3 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 21,76 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 26,75 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 15,06 km
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 24,28 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 37,22 km
Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 37,27 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 33,17 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 40,33 km
Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 34,27 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 40,25 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 39,69 km
Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 33,05 km
In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 39,46 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 38,26 km
Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 49,46 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 32,98 km
Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 32,2 km
Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Spre Piatra Mesei Carta la 43,15 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Baile Apor Baile Apor la 40,52 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara la 49,44 km
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Succes Succes Siculeni la 38,43 km
In sfarsit, am reusit.
Fosta carciuma Balogh Anna Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni la 44,64 km
Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 32,3 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 47,15 km
S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
Troita de pe Dealul Monyasd Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu la 42,18 km
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 39,13 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 44,22 km
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 24,06 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Groapa cu gaze pucioase Groapa cu gaze pucioase Santimbru-Bai la 27,09 km
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 49,5 km
Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 36,97 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 16,77 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
[ Sus ↑ ]
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra la 6,75 km
Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului. Zona a fost declarata rezervatie naturala pentru protectia carstului.
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului la 9,32 km
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 66,45 km. Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Dalnic Dalnic la 51,48 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 50,05 km. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Lavanda Leda Murgesti la 68,33 km. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
La mestecanis Borzont la 55,92 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 67,21 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Copsa Mare Copsa Mare la 68,24 km. Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Poarta Schei Poarta Schei la 61,54 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Gara Mica Gara Mica Sovata la 54,13 km. Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915. Blocul de beton - Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Foto lamuritoare - Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 66,52 km. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 69,48 km. Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Turnul Negru Brasov la 61,29 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 68,95 km. Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 52,83 km. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.