Localitatea Corbu (judetul Harghita) Resedinta: Corbu. Denumire maghiara: Gyergyóholló.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corbu, judetul Harghita

Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 24,2 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 33,07 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 36,87 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 49,49 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 27,15 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 42,34 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 42,63 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 42,15 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Liceul Salamon Erno la 30,47 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Cuptor de ars var Darmoxa la 24,1 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Fagul Inalt Gheorgheni la 29,11 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 40,62 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 41,14 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 6,56 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Padurea de Argint Varatec la 48,34 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 42,27 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 30,7 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 49,23 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 19,95 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Biserica ortodoxa veche din Recea Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 31,56 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 18,63 km
Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Pasul Liban Pasul Liban la 46,76 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 9,29 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 8,92 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 48,96 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 24,21 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 37,38 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Varful Zespezel la 40,83 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti la 48,01 km
Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
[ Sus ↑ ]
Vaile paraurilor Rogozu (Szacskai) si Cupelor (Kupás) - Borsec
Vaile paraurilor Rogozu (Szacskai) si Cupelor (Kupás) - Borsec la 5,76 km
07-09-2003, 14-09-2003, 10-11-2007.
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes la 6,35 km
Vallato Vallato Harghita-Bai la 67,3 km. Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 65,16 km. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 53,25 km. Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Varful Viscolul Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Trei Caldari Trei Caldari la 51,12 km. In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 56,42 km. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 65,02 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 63,43 km. Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Surorile salcie Surorile salcie Agas la 69,38 km. In spatele troitei Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril, respectiv podul feroviar Simbrea de pe strada Paraului din Agas.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 56,36 km. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Barajul Rastolita la 50,07 km. Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 68,93 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 60,43 km. Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Biserica din Garciu Biserica din Garciu la 60,08 km. Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 66,02 km. Saua Diecilor - Saua Diecilor
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 69,34 km. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.