Localitatea Capalnita (judetul Harghita) Resedinta: Capalnita. Denumire maghiara: Kápolnásfalu. Alta denumire: Kápolnás-Oláhfalu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Capalnita, judetul Harghita

Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 42,57 km
Izvorul geografic al Oltului
Valea Iavardi Valea Iavardi la 42,73 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 39,08 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 21,78 km
Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 20,52 km
Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
La mestecanis Borzont la 37,19 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 34,15 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 26,64 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 22,63 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 24,45 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 25 km
Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Lacul Spalatorul de pietre Lacul Spalatorul de pietre Racu la 21,89 km
Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica. Lacul Racu - In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis.
Spre Piatra Mesei Carta la 22,43 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 38,29 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 41,69 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Fagul Inalt Gheorgheni la 42,48 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 30,24 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 9,9 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 20,75 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Toaleta publica automata Toaleta publica automata Miercurea Ciuc la 22,05 km
Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 22,5 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Lacul Suta Lacul Suta la 23,7 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 9,18 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 23,45 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Parcul de aventura Balu Parcul de aventura Balu Harghita Bai la 9,91 km
Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme. Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. A fost foarte fain - Am gasit cutia. La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 30,88 km
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 25,67 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 42,73 km
Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 36,07 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 22,36 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 24,69 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Baile Barzava Baile Barzava la 27,05 km
Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 11,78 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 27,79 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Baile Apor Baile Apor la 43,16 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 43,85 km
Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Piatra Predicatorului Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 48,12 km
Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Tot ce se poate dori dupa revelion - Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Ceea ce m-a derutat - Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei).
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 39,83 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 28,5 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
[ Sus ↑ ]
Stancile Malnavesz
Stancile Malnavesz la 6,38 km
Drumetia de anduranta Harghita 50 km
Drumetia de anduranta Harghita 50 km la 7,48 km
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 61,97 km. Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 65,98 km. Satul Lunga - tinand de Tg.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 56,89 km. Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului.
Lavanda Galautas la 60,72 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 65,83 km. Piramidele de pamant de la Sona.
Eremitu Eremitu la 55,97 km. Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Lavanda Erika Murgesti la 67,94 km. Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 54,5 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 63,72 km. Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 61,64 km. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 68,57 km. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 57,64 km. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Varful Zespezel la 68,82 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 55,48 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 55,84 km. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 56,96 km. Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 51,81 km. Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.