Localitatea Calimanel (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Kelemenpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Calimanel, judetul Harghita

Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 46,58 km
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 35,73 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 29,88 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 2,77 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Casa Cripta Dracula Casa Cripta Dracula Damieni la 49,14 km
Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii.
Piatra Corbului Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 35,52 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 22,58 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 19,76 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Liceul Salamon Erno la 32,06 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 21,31 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 39,29 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 49,02 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 40,9 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Barajul Rastolita la 24 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 40,4 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 40,73 km
Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 41,1 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 39,35 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Curmatura Tihu la 25,63 km
Curmatura Tihului
Cuptor de ars var Darmoxa la 32,4 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 42,58 km
Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 47,46 km
Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 19,75 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 48,48 km
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 38,55 km
Izvorul geografic al Oltului
Izvorul Borcut Bilbor la 21,31 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 21,46 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Poiana cu narcise Gurghiu la 39,93 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 48,76 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 48,79 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
[ Sus ↑ ]
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita la 1,1 km
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 3,33 km
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 54,59 km. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea sase movile de pamant.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 62,12 km. Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau la 63,86 km. Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede.
Biserica Scroafei Dipsa la 67,41 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 59,35 km. Saua Diecilor - Saua Diecilor
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 52,51 km. Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Lacul Spalatorul de pietre Lacul Spalatorul de pietre Racu la 64,53 km. Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica. Lacul Racu - In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa la 66,26 km. La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Fosta Judecatorie de plasa Miercurea Nirajului la 60,64 km. Cladirea fostei Judecatorii de plasa din orasul Miercurea Nirajului se afla pe strada Trandafirilor numarul 79.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 61,93 km. Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 69,93 km. Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 66 km. Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Spre Piatra Mesei Carta la 50,3 km. Spre Piatra Mesei, Carta
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 68,03 km. Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Parcul central Piata Bocskai Parcul central Piata Bocskai Miercurea Nirajului la 59,98 km. Parcul central din Miercurea Nirajului se afla vizavi de biserica reformata de pe piata Bocskai, dand un caracter distinct orasului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.