Localitatea Bucin (judetul Harghita) Resedinta: Joseni. Denumire maghiara: Bucsin.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bucin, judetul Harghita

Lacul Crab Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 44,08 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 40,14 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 41,99 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 48,58 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 49,45 km
Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 32,55 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 31,15 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 32,99 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 37,64 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 31,42 km
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 14,53 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Lacul Suta Lacul Suta la 48,06 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 15,1 km
In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Piatra Moritz Piatra Moritz Corund la 28,33 km
Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 14,81 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Biserica de lemn Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 39,23 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Baile Barzava Baile Barzava la 43,88 km
Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 38,14 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 37,83 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 9,9 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 36,14 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 42,85 km
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Stejaris Tulghes la 41,85 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 42,49 km
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Santul turcilor Rigmani la 47,81 km
Santul turcilor (Coasta trocilor) este o fortificatie de pamant, care se afla la nord de satul Rigmani, in zona obarsiei paraului Rigmani.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 45,28 km
Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 44,25 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 34,78 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 22,47 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 49,52 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 48,19 km
Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Casa Cripta Dracula Casa Cripta Dracula Damieni la 43,52 km
Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 41,45 km
Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
Eremitu Eremitu la 37,57 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 45,83 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
[ Sus ↑ ]
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiu
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiu la 10,46 km
Piatra Admiratiei - Muntii Gurghiu
Piatra Admiratiei - Muntii Gurghiu la 12,25 km
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 50,55 km. Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 56,51 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 50,49 km. Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 67,32 km. Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 53,26 km. Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 66,54 km. Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Gradina botanica Gradina botanica Targu Mures la 66,02 km. Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 50,17 km. Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 56,4 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 68,2 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 52,44 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Fantana lui Gyula Fantanele la 58,83 km. Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 57,34 km. Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 53,68 km. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.