Localitatea Bilbor (judetul Harghita) Resedinta: Bilbor. Denumire maghiara: Bélbor. Denumire germana: Belbern. Alta denumire: Gyergyóbélbor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bilbor, judetul Harghita

Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 17,87 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 25,58 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 3,98 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 24,44 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Ulita copilariei Toplita la 19,26 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 46,75 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 37,71 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 34,77 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 36,13 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 12,43 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Mofeta Mofeta Borsec la 12,74 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 24,13 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani la 28,66 km
Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 28,5 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 43,89 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 39,4 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Curmatura Tihu la 29,57 km
Curmatura Tihului
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 18,12 km
Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Izvorul Borcut Bilbor la 5,25 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 25,59 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 11,54 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 37,8 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 38,28 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 44,99 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 19,53 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
[ Sus ↑ ]
Vaile paraurilor Rogozu (Szacskai) si Cupelor (Kupás) - Borsec
Vaile paraurilor Rogozu (Szacskai) si Cupelor (Kupás) - Borsec la 11,39 km
07-09-2003, 14-09-2003, 10-11-2007.
Borsec
Borsec la 11,56 km
Borsec este una dintre cele mai frumoase statiuni balneare situate in Carpatii Orientali. Aceasta este formata din doua parti: Borsecul de Jos, si Borsecul de Sus, care este statiunea propriu-zisa.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 59,72 km. Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Padurea de larice Posmus la 68,41 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Eremitu Eremitu la 61,4 km. Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 58,24 km. Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 68,51 km. Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 57,43 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 59,04 km. Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Muntele Negurei Muntele Negurei Nadejdea la 66,48 km. Muntele Negurei (Ceata, Cad, Kod) este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 59,94 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 53,43 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 59,21 km. Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Alee terapeutica Sovata la 59,67 km. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 59,58 km. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 60,68 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 54,2 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.