Localitatea Aldea (judetul Harghita) Resedinta: Martinis. Denumire maghiara: Abásfalva. Denumire germana: Abtsdorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Aldea, judetul Harghita

Turn de observatie Turn de observatie Varful Aramei Cireseni
Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Viscri Viscri
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc
Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara
In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara
Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
La mestecanis Borzont
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Cimitirul Cimitirul Jimbor
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Viaductul Caracau Viaductul Caracau Livez-Ciuc
Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Izvorul Doisprezece Izvorul Doisprezece Bucin
Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Cetatea Turia Cetatea Turia
Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod
Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea.
Liceul Joseph Haltrich Liceul Joseph Haltrich Sighisoara
Scoala din Deal a fost construita in anul 1792.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Troita de pe Dealul Monyasd Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc
In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Sugas Bai Sugas Bai
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat
Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
[ Sus ↑ ]
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii
Surducul Varghisului
Surducul Varghisului
Capela Sfantul Stefan Capela Sfantul Stefan Dealul Perko. Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat.
Eremitu Eremitu. Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Sura cu fereastra Holbav. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Capela Sfanta Inima Gheorgheni. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Cimitirul animalelor Eden Codlea. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Poian Poian. Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei. Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.