Localitatea Somanesti (judetul Gorj) Resedinta: Telesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Somanesti, judetul Gorj

Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 15,92 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 27,98 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Lacul Gales Muntii Retezat la 49,95 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Valea Sodomului Sacelu la 37,27 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Piatra Buha Sacelu la 37,18 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Traseul Ruinelor Vulcan la 49,15 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Lacul Portii Muntii Retezat la 48,74 km
Taul Portii
Triunghiul misterios la 41,54 km
Triunghiul misterios din padure.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 44,24 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Valea Ibanului Bobu la 32,64 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Masa tacerii la 14,84 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 45,81 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 39,59 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 37,99 km
Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea. Au fost descoperite aici resturi de fosile de fauna Sarmatiana, depozitate in stratele de roca sedimentara.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 45,83 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 33,69 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 47,46 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 45,43 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 27,37 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 43,99 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
[ Sus ↑ ]
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane. Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Complexul megalitic Muntele Mic. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Sfinxul Banatean. Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Tunelul Ad Orientem Teregova. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang. Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Pajistea Gogosu-Stefanel. Pe teritoriul localitãþii Gogoºu se aflã o suprafaþã protejatã de 10 ha, cu denumirea Pajiºtea Gogoºu - ªtefãnel, unde predominã formaþiuni ierboase, tufiºuri, arbuºti, pãduri. Pajistea se aflã în Podiºul Getic, pe platforma Desnãþuiului, la graniþa cu Câmpia Olteniei.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Marisel - Atractii turistice Bobaia Localitati apropiate: Vart la 2,22 km, Buduhala la 2,84 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.