Localitatea Sambotin (judetul Gorj) Resedinta: Schela.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sambotin, judetul Gorj

Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Cheile Butii Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Lacul Verde Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Cheile Banitei Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Lacul Carja Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Lacul Mandra Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Varful Dengheru aronbv Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Taul Portii
Parangul Mare Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Pestera Bolii Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Deasupra ponorului Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Triunghiul misterios din padure.
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Schitul Patrunsa Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Poiana Beletina Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.