Localitatea Rugi (judetul Gorj) Resedinta: Turcinesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rugi, judetul Gorj

Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Podul natural Banita Podul natural Banita
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Taul dintre Brazi
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Varful Carja Varful Carja
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Lacul Portii Muntii Retezat
Taul Portii
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Transalpina Transalpina
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pestera Iedului Baia de Fier
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Turnul rotund Crivadia
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Campusel
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
[ Sus ↑ ]
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Izvorul Cosustei. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Triunghiul misterios. Triunghiul misterios din padure.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.