Localitatea Preajba Mare (judetul Gorj) Resedinta: Targu Jiu.
Campurile de lapiezuriCampurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Piatra Crinului Muntii ParangAici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Cheile ButiiCheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Pestera BoliiPestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Refugiul Carja Muntii ParangRefugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
CampuselAcces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Varful Parangul MareSaua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Pestera Muierii - Muntii ParangPestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Ciucevele Cernei. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Cindrel. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Schitul Patrunsa. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.