Localitatea Didilesti (judetul Gorj) Resedinta: Calnic.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Didilesti, judetul Gorj

Cheile Butii Cheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Valea Sodomului Sacelu
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Triunghiul misterios
Triunghiul misterios din padure.
Izvorul si stancariile de la Camana
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Taul dintre Brazi
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu
Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Poarta sarutului
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Traseul Ruinelor Vulcan. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Ansamblul de mori din Mehadica. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia. Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Complexul megalitic Muntele Mic. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv. Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Pasul Porta Orientalis Domasnea. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Cheile Banitei Cheile Banitei. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Pestera Iedului Baia de Fier. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Taul fara fund Pesteana. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.