Localitatea Ceratu de Copacioasa (judetul Gorj) Resedinta: Scoarta.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ceratu de Copacioasa, judetul Gorj

Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 37 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Piatra Buha Sacelu la 12,92 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 49,34 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Accesul se face pe DN 66, mergand pana la serpentinele din Pasul Merisor.
Cheile Butii Cheile Butii la 48,22 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 46,13 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 11,95 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 16,42 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Pasul Groapa Seaca la 45,95 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani?
Straja Straja la 36,37 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Masa tacerii la 13,42 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 39,25 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 49,79 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 37,35 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare. Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 38,39 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 39,5 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
La Oglinda Baltile Meris la 45,46 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 40,53 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Padurea colorata Baia de Fier la 30,01 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26. Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 41,89 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Lac Jiet la 45,31 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Cetatea Banita la 49,42 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine. Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
Traseul Ruinelor Vulcan la 41,35 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 39,53 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Parangul Mare Parangul Mare la 37,12 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
Pasul Urdele Muntii Parang la 40,64 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Poarta sarutului la 13,28 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
[ Sus ↑ ]
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cheile Cheia Cheile Cheia. Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Varful Papusa Varful Papusa. Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat. Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Pajistea Gogosu-Stefanel. Pe teritoriul localitãþii Gogoºu se aflã o suprafaþã protejatã de 10 ha, cu denumirea Pajiºtea Gogoºu - ªtefãnel, unde predominã formaþiuni ierboase, tufiºuri, arbuºti, pãduri. Pajistea se aflã în Podiºul Getic, pe platforma Desnãþuiului, la graniþa cu Câmpia Olteniei.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Dumesti - Obiective turistice Cioroiu Nou Localitati apropiate: Lintea la 1,84 km, Copacioasa la 2,01 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.