Localitatea Campofeni (judetul Gorj) Resedinta: Arcani.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Campofeni, judetul Gorj

Taul Custura Mare Muntii Retezat la 36,86 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Varful Carja Varful Carja la 45,34 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m. De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 44,65 km
Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea. Au fost descoperite aici resturi de fosile de fauna Sarmatiana, depozitate in stratele de roca sedimentara.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 45,92 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 33,52 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Lacul Gales Muntii Retezat la 41,01 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Izvorul Cosustei la 48,58 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Valea Sodomului Sacelu la 32,39 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 46,44 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 47,19 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 49,18 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Masa tacerii la 10,06 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 15,58 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Poarta sarutului la 10,21 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Lacul Rades Muntii Retezat la 42,5 km
Taurile Radesului
[ Sus ↑ ]
Izvorul si stancariile de la Camana. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Taul fara fund Pesteana. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Sfinxul Banatean. Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Pasul Groapa Seaca. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani?
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Locul fosilifer Globu Craiovei. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Pasul Urdele Muntii Parang. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Ohaba-Ponor - Atractii turistice Renghet Localitati apropiate: Stroiesti la 1,23 km, Stolojani la 2,13 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.