Localitatea Bumbesti-Jiu (judetul Gorj) Resedinta: Bumbesti-Jiu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bumbesti-Jiu, judetul Gorj

Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 48,02 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 49,02 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 49,93 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 23,26 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Straja Straja la 18,52 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 23,54 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Pestera Iedului Baia de Fier la 29,11 km
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Pasul Urdele Muntii Parang la 28,34 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Varful Papusa Varful Papusa la 42,98 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Poarta sarutului la 17,94 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 24,15 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 25,91 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 31,02 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Valea Sodomului Sacelu la 16,11 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Valea Ibanului Bobu la 18,76 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
[ Sus ↑ ]
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare la 21,68 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii - Muntii Parang la 29,06 km
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 56,75 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 58,84 km. Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 68,52 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 64,5 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 56,47 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 58,46 km. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Triunghiul misterios la 62,96 km. Triunghiul misterios din padure.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 68,34 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 68,35 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.