Localitatea Barcaciu (judetul Gorj) Resedinta: Musetesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Barcaciu, judetul Gorj

Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa
Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Valea Sodomului Sacelu
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Turnul rotund Crivadia
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Taul Custura Mica Muntii Retezat
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Pasul Urdele Muntii Parang
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Campusel
Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Varful Papusa Varful Papusa
Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Poarta sarutului
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Valea Ibanului Bobu
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Transalpina Transalpina
Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pasul Groapa Seaca
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
[ Sus ↑ ]
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.