Localitatea Balani (judetul Gorj) Resedinta: Stanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balani, judetul Gorj

Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 47,83 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 40,11 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 37,07 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 36,45 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 45,58 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
La Oglinda Baltile Meris la 41,11 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Varful Carja Varful Carja la 36,99 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m. De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 48,44 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 37,52 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 49,37 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 42,93 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Lacul Portii Muntii Retezat la 43,66 km
Taul Portii
Campusel la 36,22 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Masa tacerii la 5,23 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Piatra Buha Sacelu la 22,37 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 35,04 km
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare la 35,32 km
Cariera de marmura Bucova la 62,3 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Cascada Roset la 65,21 km. Cascada Roset (Cociului)
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 58,5 km. In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.